Nurmilaakso on ollut pystyssä tuon pitkän tauon jälkeen nyt neljä kuukautta. Hassua sinänsä, tuntuu kuin se olisi ollut aina. Tai onhan se ollutkin vuodesta 2005 lähtien, mutta siinä välissä nyt on ollut kaikenlaista. Seitsemän kuukautta pitkää odotusta ja sitten syntyy Nurmilaakson ensimmäinen kasvatti! Kyseessähän on Reaganin ja Lyfinn's Marmorin varsa. Oi miten odotankaan kevättä, monestakin syystä. Keväällä syntyy ensimmäiset varsat, pääsee taas ulkokisoihin tympeän hallikauden jälkeen, Jaren selkään voisi hypätä ensimmäisen kerran... Tosiaan, olen siis suunnitellut, että kolmevuotiaana voisin varovasti alkaa ratsastamaan Jarella. Luultavasti opettaisin sille pari ihan perusjuttua ja pitäisin sitten riittävän pitkän tauon, jolloin se saa mietiä oppimaansa eikä joudu tekemään liian kovasti töitä. Syksyllä tai talvella sillä voisi sitten alkaa taas ratsastelemaan ja neljävuotiaana edesä olisikin sitten ensimmäiset hyppykerrat, ehkä jotkut ihan helpot kisat sekä kantakirjanäyttely.

Loppuvuoden ja tulevan alkuvuoden olen ajatellut kuluvan seuraavanlaisesti eri hevosten kanssa: Divi saa pitää lomaa kisaamisesta marras-joulukuun, ihan vain siksi ettei se tylsisty koko hommaan ja saa välillä vain oleskella. Alkuvuodesta aletaan sitten taas treenaamaan kunnolla ja käydään parissa kisoissa, myös valmennuksia yritämme tähystellä. Krässiä ja Dodoa käytetään jalostuksessa luultavasti marras-joulu TAI joulu-tammi TAI tammi-helmikuun ajan, sen aikana niillä ei kilpailla eikä treenata kovasti, koska tammojen astuminen on loppujen lopuksi niille aika raskasta. Tiineenä olevat tammat ovat jo lopettaneet kisauksen ja niiden kanssa teemme mukavia maastolenkkejä, tällä hetkellä vielä ratsain, lähempänä varsomista sitten maasta käsin. Olen myös yrittänyt mietiä mitkä tammat laitan ensi vuonna tiineeksi, mutta on ehkä vielä liian aikaista sanoa mitään, hevoskanta voi kuitenkin vaihtua ja vaikka mitä muuta. Mutta näillä näkymin tiineeksi laitettaisiin ainakin Maija ja Reagan. Divi on oikeastaan ainut joka jää aika varmasti tyhjäksi, Bledistä ja Helmistä en vielä niin tiedä.

Olen yrittänyt etsiä Nurmilaaksoon jotakin suloista kissaa tai koiraa kaveriksi, mutta vielä en ole sopivaa löytänyt. Toivottavasti vielä syksyn aikana joku pikkuinen karvapallo juoksentelee pitkin tallipihaa (;

~ kansas