Syksyn tulemisen huomaa jokainen, vaikka siltä kuinka yrittäisi silmänsä sulkea. Syyssateet ja -tuulet ovat saapuneet Nurmilaaksoon, onneksi eivät kuitenkaan vielä mutatarhat ja syysmasennus. Jo kolme päivää sää on ollut ihan kummallinen, ilma on viileähkö, välillä paistaa aurinko ja välillä taas sataa. Tälläkin hetkellä ikkunasta katsoessani näen sekä mustia sadepilviä, että sinistä taivasta. Hevosia syksyn tunkeminen kuvaan ei niinkään ole haitannut, ellei lasketa sitä kun Jare keksi, että tuuli on muuten todella pelottava, ellei jopa karmiva, asia.

Ostin sekundalta muutama päivä sitten i-h-a-n-a-n newforestorin, juuri sellaisen mitä olen etsiskellyt. Herran nimi on Årebergs Krasch eli Krässi. Ori on jo valloittanut koko talliporukan sydämet ja Minna (15v. poniratsastajani) aloittikin heti treenaamaan sillä. Koska näillä kahdella sujuu yhteistyö vallan mainiosti ja Krässi ei stressannut kodin vaihtumisesta ollenkaan, päätinkin ilmoittaa kaksikon 19.9. pidettäviin estekilapiluihin. Kisat pidetään Roihurotkossa, sieltä voitte siis tulla bongailemaan uusinta ostostani ja ylpeyttäni. Minna saa kisata Krässillä nyt jonkin verran, loppusyksystä / alkutalvesta ori pääsee pariksi kuukaudeksi siitoshommiin, toivottavasti halukkaita tammoja on.

Ilmoitin Helmin ja Reaganin raveihin, molemmilla olemme Nurmilaaksossa ajaneet ja etenkin Helmi pinkoo sellaista vauhtia, että oksat pois. Ravit järjestetään Consequentalissa 27.9. ja luokka on tasoitusajo A-poneille, 1000m. Samaan luokkaan osallistuu myös Helmin varsan isä, Itse Kaksimielisyys CHO, joka on juossut aika monet ravit ja saanut ihan mukiinmeneviä aikoja, ken tietää vaikka varsa olisi tuleva ravitähti (:

Keväällä/kesällä 2010 syntyy siis kaikenkaikkiaan kolme varsaa. Tiineinä ovat Rajan Häivä orista Itse Kaksimielisyys CHO ja shetlanninponivarsa syntyy kesäkuussa, Chestfield's Blodeuwedd orista Willy Wonka joiden welsh A-rotuinen vauveli syntyy myöskin kesäkuussa ja Lyfinn's Reagan joka varsoo vähän aikaisemmin, toukokuussa. Tämän shettisvarsan isä on Lyfinn's Marmor. Toivottavasti kaikkien tiineys & synnytys onnistuu hyvin. Tammoilla voi vielä tehdä ihan hyvin töitä, luultavasti alkutalvesta työntekoa aletaan huomattavasti vähentämään. Lopputiineyden ajan ponista riippuen saatetaan tehdä pieniä kävelylenkkejä maasta käsin taluttaen tai sitten ei liikuteta poneja sen enempää kuin ne itse haluaat laitumella liikkua, osalla tammoista kun voi olla hyvinkin tukalat oltavat tiineyden loppuvaiheilla.

Uuden orimme saapumisen kunniaksi päätin muuten järjestää  estekilpailut Nurmilaaksossa, päivämääräksi tuli 23.9. Keskiviikkokisat siis tiedossa (: Toivottavasti paikalle saadaan paljon katsojia sekä osallistujia, osallistumaan pääsee hevoset.comin nihkotalliosiosta, tervetuloa!

~ kansas