Muutama päivä sitten talliin asteli uusi ylpeä orihevonen joka kantaa valitettavan osuvaa nimeä; Evil-Doer xx. Dodo on yhdeksänvuotias ruunikko englantilainen täysiveriorii, joka on kisaa 140cm/heA-tasoisia luokkia hyvällä menestyksellä. Dodo on myös kymmenen varsan ylpeä isä. Kisaan sillä jonkin aikaa, talvella se menee kuukaudeksi / pariksi lomalle tai siitokseen, en vielä tiedä kumpaan. Olen ilmoittanut meidän kisoihin 23.10, luokka on helppo A, pitäkääs peukkuja pystyssä, että uusi tulokas on hintansa veroinen (;

Eläminen Nurmilaaksossa sujuu kaikinpuolin mallikkaasti, hevoset ovat voineet oikein hyvin, eikä minkään kanssa ole ollut järin paljon ongelmia. Nuori Jare tietysti aiheuttaa välillä ylimääräisiä sydämentykytyksiä koko talliporukalle, mutta eiköhän ori tuosta pikkuhiljaa ala rauhoittua. Olen käynyt sen kanssa maastokävelyillä maasta käsin, jotta sen lihakset kehittyisivät eikä se tylsistyisi, eikä maasto tuntuisi niin oudolta sitten kun sinne joskus mennään ratsain. Olen myös ajatellut opettaa orin ajolle, koska silloin se käyttää ihan eri lihaksia kuin ratsuna, mutta siihen totuttelu taitaa siirtyä ensi vuoden puolelle, ori kuitenkin on vasta kaksivuotias enkä missään nimessä halua millään tavalla häiritä sen kasvua ja kehitystä, ei ole kivaa jos se on viisi-kuusivuotiaana jo joka paikasta aivan rikki. Ajamisesta tuli mieleen, enää kaksi päivää Helmin ja Reaganin ravidebyyttiin! Helmi on ehkä hitusen nopeampi, ainakin sen perusteella mitä kotitreenissä olemme huomanneet, mutta tietysti uusi paikka ja uudet ponit voivat saada molemmat tammat reagoimaan ihan miten vain.

Toissapäivänä täällä Nurmilaaksossa oli muuten aikas hälinää, kun yhteensä huimat 262 (!) ratsukkoa starttasi estekisoissamme! Luokkia oli viisi kappaletta ja kilpailupäivänä nähtiin niin vauhtia kuin vaarallisia tilanteitakin, onneksi mitään vakavaa ei kuitenkaan sattunut. Mutta ainahan estekisoissa pari kertaa muksahdellaan alas hevosen selästä (; Koska Nurmilaakson kasvatustoiminta ei mitään päätä huimaavaa ole, olemme aktiivisempia kilpailujen kanssa. SIksi tulossa on koulukisat, päivämäärää ei ole vielä lyöty lukkoon eikä kilpailukutsua kirjoitettu, mutta kisoista informoin varmasti niin täällä blokissa kuin konilassakin, pitäkää silmät auki. Nyt on sitäpaitsi vielä hyvä järjestää kisoja, talvella se onkin sitten hankalampaa, koska maneesia ei ole. Mutta kyllä lumisella kentällä voi näyttelyitä tai muuta vastaavaa ihan hyvin järjestää, tervetuloa vaan kaikki ((:

~ syysterveisin, kansas